thirsty - онтологија

жаден повеќе

Види и: жеден (прид.)
жадниот
Вид збор: Придавка
жеден
Употреба: Дијалектен збор

жеден повеќе

жедниот
Вид збор: Придавка
Што чувствува потреба за пиење.
Што има голема желба за нешто.