thrush - онтологија

дрозд повеќе

мн. дроздови
Вид збор: Именка, машки род
Шумска птица што пее убаво.
Латински: turdus musikus

дроздалец повеќе

Види и: дрозд (м.)
мн. дроздалци
Вид збор: Именка, машки род
дрозд
Употреба: Зоологија

кос повеќе

мн. косови
Вид збор: Именка, машки род
Појна птица од редот на дроздовите што живее по шумите, лозјата и парковите.
Латински: Turbus merula
Употреба: Зоологија

смрекарка повеќе

мн. смрекарки
Вид збор: Именка, женски род
Вид дрозд, се храни со плодот од смреката.
Употреба: Зоологија