tonnage - онтологија

тонажа повеќе

(едн.) тонажата
Вид збор: Именка, женски род
Тежината на водата што ја истиснува пловен објект, изразена во тони.
Албански: tonazhë
Употреба: Физика
Зафатнината на внатрешните простории на бродот, изразена во тони.
Албански: tonazhë
Употреба: Транспорт
Носивоста на брод, вагон, камион, измерена во тони.
Албански: tonazhë
Употреба: Транспорт