tractor - онтологија

влекач повеќе

мн. влекачи
Вид збор: Именка, машки род
Машина, возила за влечење, што се користи за влечење.
Албански: traktor

трактор повеќе

мн. трактори
Вид збор: Именка, машки род
Земјоделско моторно возило за обработка на земјата, орање и со приклучување на плуг и други приклучни уреди (машини) - брана, сејалка.
Употреба: Земјоделство