trailer - онтологија

автоприколка повеќе

мн. автоприколки
Вид збор: Именка, женски род
Приколка, простор за товар што се прикачува на возилото.
Употреба: Транспорт

приколка повеќе

мн. приколки
Вид збор: Именка, женски род
Превозно средство без сопствен моторен погон што се закачува за друго моторно возило.
Употреба: Транспорт

трејлер повеќе

мн. трејлери
Вид збор: Именка, машки род
приколка
Албански: rimorkio
Употреба: Транспорт
Краток дел од филм што се прикажува како реклама.
Албански: paraqitje e shkurtër
Употреба: Сцена