transatlantic - онтологија

трансатлантски повеќе

трансатлантска
Вид збор: Придавка
Прекуокеански, што се наоѓа од другата страна на Атлантскиот Океан.
Албански: transatlantik
Примери:
Трансатлантска соработка.
Што поминува од едниот брег на Атлантскиот Океан на другиот.
Албански: transatlantik, tejoqeanik
Употреба: Географија