transition - онтологија

премин повеќе

мн. премини
Вид збор: Именка, машки род
Момент на преминување.
Албански: tranzicion
Преминување од една состојба во друга.
Албански: kalim, tranzicion

транзиција повеќе

мн. транзиции
Вид збор: Именка, женски род
Преминување од една состојба или услови во други.
Албански: tranzicion
Примери:
Земја во транзиција.