transparent - онтологија

лазурен повеќе

лазурни
Вид збор: Придавка
Што е проѕирен, сјаен, што се однесува на лазура.

провиден повеќе

Види и: проѕирен (прид.)
провидни
Вид збор: Придавка
Низ што може да се види.

прозрачен повеќе

прозрачни
Вид збор: Придавка
Низ кој може да се гледа; низ кој пробива светлина.

проѕирен повеќе

проѕирни
Вид збор: Придавка
Низ кој лесно продира светлина.

транспарентен повеќе

транспарентни
Вид збор: Придавка
проѕирен, провиден, јасен
Отворен за сите што се заинтересирани.