transversal - онтологија

трансверзала повеќе

мн. трансверзали
Вид збор: Именка, женски род
Правец што сече други два правца.
Употреба: Транспорт

трансверзален повеќе

трансверзална
Вид збор: Придавка
Напречен, пресечен - оној што пресекува.
Употреба: Транспорт