treacherous - онтологија

заден повеќе

задни
Вид збор: Придавка
Што е скришен, подмолен, нечесен.

опачен повеќе

опачниот
Вид збор: Придавка
подмолен, злобен

подмолен повеќе

подмолниот
Вид збор: Придавка
Што мисли и дејствува потајно правејќи лошо; што подрива потајно, скришно.
Албански: fshehtë, tinza

предавнички повеќе

предавничкиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на предавник.