tropical - онтологија

тропски повеќе

тропска
Вид збор: Придавка
Што им е својствен на тропите.
Албански: tropikale
Употреба: Географија
Примери:
Тропско сонце. Тропска клима
Што е расположен меѓу тропите.
Албански: tropikal
Употреба: Географија
Примери:
Тропскиот појас.