trousers - онтологија

думани повеќе

Вид збор: Именка, множина
Панталони од дебела и груба волнена ткаенина со широки ногавици.
Употреба: Архаизам

панталони повеќе

панталоните
Вид збор: Именка, множина
Горна облека со ногавици што ги покрива нозете, задникот и долниот дел од стомакот.

пантолани повеќе

Вид збор: Именка, множина
панталони
Употреба: Разговорно

пантоли повеќе

Вид збор: Именка, множина
панталони
Употреба: Дијалектен збор