turncoat - онтологија

вртелешка повеќе

мн. вртелешки
Вид збор: Именка, женски род
непостојан човек
Албански: rastësishëm
Употреба: Иронично , Преносно значење

вртикапа повеќе

мн. вртикапи
Вид збор: Именка, машки род
Лице што често го менува мислењето, што е несигурно.

вртикапец повеќе

Види и: вртикапа (м.)
мн. вртикапци
Вид збор: Именка, машки род
вртикапа

вртоверец повеќе

мн. вртоверци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што не го држи дадениот збор.

вртоперка повеќе

Види и: вртикапа (м.)
мн. вртоперки
Вид збор: Именка, машки род
вртикапа

покрстеник повеќе

мн. покрстеници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што менува лесно ставови, идеологија и сл. според потребите.
Албански: dallkauk
Употреба: Иронично , Преносно значење

превртливец повеќе

мн. превртливци
Вид збор: Именка, машки род
Превртлив човек.

режимлија повеќе

мн. режимлии
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на режимот; обично: политички вртикапа.