turtledove - онтологија

грлица повеќе

мн. грлици
Вид збор: Именка, женски род
Вид преселна птица слична на гулаб.
Латински: Streptopelia turtur
Употреба: Зоологија

гугутка повеќе

мн. гугутки
Вид збор: Именка, женски род
Птица слична на гулаб што живее и во населени места.
Латински: Streptopelia risoria
Употреба: Зоологија

гугучка повеќе

Види и: гугутка (ж.)
мн. гугучки
Вид збор: Именка, женски род
гугутка
Употреба: Зоологија

кумрија повеќе

мн. кумрии
Вид збор: Именка, женски род
гугутка
Турски: kumru
Употреба: Зоологија

скумрија повеќе

мн. скумрии
Вид збор: Именка, женски род
гугутка
Албански: turtull, guguçe
Употреба: Дијалектен збор , Зоологија