type - онтологија

отчука повеќе

отчукаат
Вид збор: Глагол, свршен
Напише нешто на машина за пишување.
Албански: shtyp
Удирајќи, чукајќи на тастер, пренесе, сигнализира некаква информација.
Албански: shtyp

чука повеќе

чукаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Пишува на машина за пишување.
Употреба: Разговорно