uncomfortable - онтологија

нелагоден повеќе

Види и: лагоден (прид.)
нелагодниот
Вид збор: Придавка
Што не е лагоден.
Употреба: Дијалектен збор

неудобен повеќе

неудобниот
Вид збор: Придавка
Што не е удобен; незгоден, непријатен.

скареден повеќе

скаредна
Вид збор: Придавка
неподобен, непристоен
Примери:
Скаредно живеење.