underdeveloped - онтологија

грчав повеќе

грчавиот
Вид збор: Придавка
Што е слаб, неразвиен.

закржлавен повеќе

закржлавени
Вид збор: Придавка
Што останал недоразвиен.
Употреба: Дијалектен збор

заостанат повеќе

заостанати
Вид збор: Придавка
Што е останат назад во развојот.
Албански: i retarduar, i vonuar

недоразвиен повеќе

недоразвиениот
Вид збор: Придавка
Што не е доволно развиен, што не достигнал нормална развиеност.
Албански: i pazhvilluar

непркнат повеќе

непркнатиот
Вид збор: Придавка
Што не се развил, што заостанал во растењето.

неразвиен повеќе

неразвиени
Вид збор: Придавка
Што заостанал во развојот (економски, културен).
Албански: i pazhvilluar
Употреба: Економија