undershirt - онтологија

бенкичка повеќе

мн. бенкички
Вид збор: Именка, женски род
Горен дел од бебешка облека (обично памучен), што е во директен допир со кожата.

комбине повеќе

мн. комбинеа
Вид збор: Именка, среден род
Вид женска долна облека во облик на кошула без ракави.

маица повеќе

мн. маици
Вид збор: Именка, женски род
Памучна долна облека без ракави.
Албански: kanatjere, maicë

поткошула повеќе

мн. поткошули
Вид збор: Именка, женски род
Вид долна облека што се носи под кошулата.

фанела повеќе

мн. фанели
Вид збор: Именка, женски род
Поткошула од волна или памук.
Албански: fanellatë
Употреба: Разговорно