uneducated - онтологија

неискастрен повеќе

неискастрени
Вид збор: Придавка
некултурен, необразован

необразован повеќе

необразовани
Вид збор: Придавка
Што нема образование или што има слабо, недоволно образование.
Употреба: Образование

неписмен повеќе

неписмени
Вид збор: Придавка
непросветен, необразован

непросветен повеќе

непросветени
Вид збор: Придавка
Што не е просветен, или што е на ниско ниво на просвета, на образование.

неук повеќе

неуки
Вид збор: Придавка
Што нема никакво образование, што не учел.

неучен повеќе

неучени
Вид збор: Придавка
неук, необразован

нешколуван повеќе

нешколувани
Вид збор: Придавка
Што не посетувал школа; што нема едукација.
Употреба: Образование

прост повеќе

прости
Вид збор: Придавка
Глуп или необразован, наивен, лековерен, со ограничени умствени способности.
Албански: i pagdhendur