unpleasant - онтологија

антипатичен повеќе

антипатични
Вид збор: Придавка
Што предизвикува антипатија.

недраг повеќе

недрагиот
Вид збор: Придавка
Што не е сакан, што не е драг, мил.

немил повеќе

немилиот
Вид збор: Придавка
непријатен, незгоден

непријатен повеќе

непријатни
Вид збор: Придавка
Што предизвикува незадоволство, неспокојство.

неубав повеќе

неубавиот
Вид збор: Придавка
Што не е убав, што не се одликува со убавина.

неугоден повеќе

неугодниот
Вид збор: Придавка
Што не е угоден.

усојничав повеќе

усојничави
Вид збор: Придавка
мрачен, ладен, непријатен