unprofitable - онтологија

неблагодарен повеќе

неблагодарниот
Вид збор: Придавка
Што не се исплаќа, не донесува полза, што слабо се цени.

недарежлив повеќе

недарежливиот
Вид збор: Придавка
Што не донесува доволно приход.
Албански: joprofitabil
Употреба: Економија , Преносно значење

недоходен повеќе

недоходниот
Вид збор: Придавка
Што не донесува доход.
Албански: joprofitabil
Употреба: Економија

неисплатлив повеќе

неисплатливиот
Вид збор: Придавка
Што не се исплаќа, што не донесува добивка.

нерентабилен повеќе

нерентабилниот
Вид збор: Придавка
Што не е рентабилен, што не ги покрива расходите, што прави загуба.
Албански: jorentabël
Употреба: Економија