unreal - онтологија

иреален повеќе

иреалниот
Вид збор: Придавка
Што не постои во стварноста.

одвлечен повеќе

одвлечениот
Вид збор: Придавка
Што е апстрактен, нестварен.

призрачен повеќе

призрачниот
Вид збор: Придавка
нереален, илузорен, привиден