unrestrained - онтологија

бесен повеќе

бесни
Вид збор: Придавка
развратен, распуштен, немирен
Албански: i tërbuar
Употреба: Разговорно

невоздржан повеќе

невоздржаниот
Вид збор: Придавка
Што не е воздржан, што се покажува, што се пројавува, неодмерен.

необуздан повеќе

необузданиот
Вид збор: Придавка
Што не може да се смири, да се скроти.