until there - онтологија

донде повеќе

Вид збор: Прилог
До она место.

дотаму повеќе

Вид збор: Прилог
До тоа место.

дотука повеќе

Вид збор: Прилог
До определен степен во развојот на нешто.
Примери:
Сега, откако нештата се средија дотука, омразата нека ви се претвори во љубов.