unwieldy - онтологија

гломазен повеќе

гломазни
Вид збор: Придавка
Тежок за носење, подигнување или за движење.
Употреба: Дијалектен збор

кабаст повеќе

кабастиот
Вид збор: Придавка
Што зазема многу простор, со големи димензии.
Турски: kaba