urinate - онтологија

мокри повеќе

мократ
Вид збор: Глагол, несвршен
Испушта урина, моча.
Албански: urinon, përshurr
Употреба: Медицина

моча повеќе

(се) мочаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Испушта моч.
Употреба: Медицина

мочка повеќе

мочкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Испушта моч.

уринира повеќе

уринираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Мокри, моча, исфрла урина.
Употреба: Медицина

чиша повеќе

(се) чишаат
Вид збор: Глагол, несвршен
моча, уринира
Употреба: Дијалектен збор