urine - онтологија

моч повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Течност што ја лачат бубрезите и се исфрла од телото преку мочните органи.
Употреба: Медицина

урина повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Течност што ја лачат бубрезите како отпадна материја од крвта.
Употреба: Медицина