useful - онтологија

асолен повеќе

асолни
Вид збор: Придавка
добар, вреден, корисен
Турски: asil
Употреба: Разговорно

благодарен повеќе

благодарниот
Вид збор: Придавка
Што донесува добар резултат.
Албански: i dobishëm, i leverdishëm

благопријатен повеќе

благопријатни
Вид збор: Придавка
Што потпомага во нешто, корисен; што води до успех.

корисен повеќе

корисни
Вид збор: Придавка
Што носи некаква корист, што носи некаква добивка.

употреблив повеќе

употребливи
Вид збор: Придавка
Што може да се употреби.

фајделив повеќе

фајделиви
Вид збор: Придавка
Кој е корисен.
Турски: faydalı
Употреба: Архаизам , Книжевен збор
Примери:
Фајделива приказна.