valid - онтологија

важечки повеќе

важечкиот
Вид збор: Придавка
Што важи, што има важност, вредност, што е во сила.

валиден повеќе

валидниот
Вид збор: Придавка
полноважен, законски заснован
Употреба: Правда

меродавен повеќе

меродавни
Вид збор: Придавка
Што е на сила, што важи.
Употреба: Правда

полноважен повеќе

полноважниот
Вид збор: Придавка
Што е со полна важност, со правилно утврдена важечка вредност.
Употреба: Правда

полнозначен повеќе

полнозначни
Вид збор: Придавка
Што има свое сопствено значење.
Употреба: Граматика