velvety - онтологија

кадифен повеќе

кадифениот
Вид збор: Придавка
Што е направен од кадифе.

кадифест повеќе

кадифестиот
Вид збор: Придавка
Што е како кадифе.

пељушен повеќе

Види и: пељуш (м.)
пељушена
Вид збор: Придавка
кадифен
Албански: i kadift
Примери:
Пељушено палто.

плишен повеќе

плишни
Вид збор: Придавка
сомотен, кадифен
Албански: kadife
Употреба: Ретко

сомотен повеќе

Види и: сомотски (прид.)
сомотна
Вид збор: Придавка
Кој е од сомот.

сомотски повеќе

сомотска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на сомот, кој е од сомот.
Примери:
Сомотски панталони.