vocalization - онтологија

вокализација повеќе

мн. вокализации
Вид збор: Именка, женски род
Јасен изговор на вокалите при зборување или при пеење.
Албански: vokalizim
Претворање на полуглас или на согласка во вокал.
Албански: vokalizim
Употреба: Граматика