vocative - онтологија

вокатив повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Форма на именката што служи за повикување или за обраќање.
Употреба: Граматика

вокативен повеќе

Види и: вокатив (м.)
вокативниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на вокатив.
Употреба: Граматика

звателен повеќе

Види и: вокативен (прид.)
звателниот
Вид збор: Придавка
вокативен