voluntary - онтологија

доброволен повеќе

доброволниот
Вид збор: Придавка
Што прави нешто по своја волја, без принуда.
Што се врши според слободната волја и желбата на вршителот.

необврзен повеќе

необврзниот
Вид збор: Придавка
Што не претставува обврска.