weasel - онтологија

каданка повеќе

мн. каданки
Вид збор: Именка, женски род
ласица, невестулка
Албански: nuselalë, bukël
Употреба: Зоологија

ласица повеќе

мн. ласици
Вид збор: Именка, женски род
Вид грабливо животно од фамилијата куни со издолжено тело и долга опашка, со костенливо крзно на грбот и бело на предниот дел, што се храни со јајца или цица крв.
Латински: Mustela nivalis
Употреба: Зоологија

невестулка повеќе

мн. невестулки
Вид збор: Именка, женски род
Мало грабливо диво животно со долгнавесто тело од родот на куните.
Латински: Mustela nivalis
Употреба: Зоологија

цареневестица повеќе

мн цареневестици
Вид збор: Именка, женски род
ласица, невестулка
Латински: Mustela nivalis
Употреба: Дијалектен збор , Зоологија