well-known - онтологија

добропознат повеќе

добропознатиот
Вид збор: Придавка
Што е добро познат.

општопознат повеќе

општопознати
Вид збор: Придавка
Што им е познат на cите.

патентиран повеќе

патентирани
Вид збор: Придавка
вистински, општопознат
Примери:
Тој е патентиран лажго.

прекажан повеќе

прекажани
Вид збор: Придавка
За кој, за што многу се зборува, се прикажува.