when - онтологија

кога повеќе

Вид збор: Прилог
Како прашален збор за време: во кое време, во кој период.
Албански: kur
Во невистински прашања пред временски реченици; во кое време, во кој момент.
Во извични реченици, за чудење во искази дека нешто е необично, неочекувано.