wooded - онтологија

горовит повеќе

горовитиот
Вид збор: Придавка
Што е обраснат со шума.

пошумен повеќе

Види и: пошуми (св.)
пошумениот
Вид збор: Придавка
Што е покриен со шума.
Употреба: Ботаника

шумовит повеќе

шумовити
Вид збор: Придавка
Што има шума, што е под шума.
Албански: i pyllëzuar
Употреба: Ботаника
Примери:
шумовит крај, шумовита месност.