woodpecker - онтологија

клукајдрвец повеќе

мн. клукајдрвци
Вид збор: Именка, машки род
Шумска птица со долг и остар клун.
Латински: Dendrocopus
Употреба: Зоологија

клукалец повеќе

мн. клукалци
Вид збор: Именка, машки род
клукајдрвец

клукодрвец повеќе

мн. клукодрвци
Вид збор: Именка, машки род
клукајдрвец

чукајдрвец повеќе

мн. чукајдрвци
Вид збор: Именка, машки род
клукајдрвец
Латински: Dendrocopus
Употреба: Зоологија