written - онтологија

впишан повеќе

Види и: впише (св.)
впишани
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) впише
Употреба: Книжевен збор

напишан повеќе

Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) Што е писмено, составено на хартија.
Примери:
Напишана историја.

писан повеќе

писани
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) пишан
Употреба: Дијалектен збор

писмен повеќе

писмени
Вид збор: Придавка
Изразен со букви.
Албански: me shkrim

писмено повеќе

Вид збор: Прилог
Со пишување, напишано.

пишан повеќе

пишани
Вид збор: Придавка
Што е изразен со писмо, писмен, напишан.
Употреба: Разговорно