yes - онтологија

да повеќе

Вид збор: Честичка
За позитивен одговор, за потврдување.
За потсилување на точноста на нешто.
При чукање на врата или при одговор на телефонски повик.

евет повеќе

Вид збор: Честичка
да
Употреба: Архаизам

ја повеќе

Вид збор: Честичка
При потврдување; да.