а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

полунаводници

Вид збор: Именка, множина
Ранг: 28923
Правописен знак од две запирки (‘...‘) за одделување збор или израз во текст што е во наводници или за означување на толкувањето на значењето на даден збор.
Употреба: Граматика
Примери:
Заклучокот на авторот е безусловно точен: „ Така со ‘ако‘ не само македонското прашање може да се ликвидира ами и целата историја може да се преиначи по фантазијата на кого било. Во историјата нема ‘ако било‘, ами ‘како било‘. И тоа е нејзина врховна мудрост“.