а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

така

Вид збор: Честичка
Ранг: 1827
1. за потврдување и согласност
Примери:
Потоа ми рече да ги скријам парите - така, понатаму!
Да, така е.
2. за изразување неопределеност
Примери:
Ете, така, излегов да се прошетам, без никаква цел.
3. (за потцртување на смислата на зборот со кој се сврзува) како така
Примери:
Денеска не одам на училиште. - Како така не ќе одиш!
4. и така натаму (итн.)
Англиски: etc.
Примери:
Не сакам да ме прашувате зошто синоќа играв, пеев, пиев и така натаму.