а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

тики

Вид збор: Сврзник
Ранг: 6896
Во последични реченици; при соединување на реченици со последователно дејство - не.
Примери:
Тој беше многу сиромав, тики само леб и сол јадеше.
Беше го удрил по очи, тики беше го расплакал.
Да фатиме некого, тики да го затресеме.