а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ти

Види и: ти (зам.)
Вид збор: Честичка
Ранг: 3165
1. Во различни случаи.
Примери:
Кој ти гледа пари, бре брате, најди ми го ти лекот.
Тоа ти е живот.
2. Со: оној, оној ми; кај; каков, каков ми.
Примери:
Оној ми ти воздух, онаа ми ти природа!
Каков ти автомобил, ништо од тоа не излезе.