ѕвечалка

мн. ѕвечалки
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 54376
Детска играчка што ѕвечи.
Англиски: rattle
Примери:
На детето му падна ѕвечалката од рака.
Пластични ѕвечалки.