ќече

мн. ќечиња
Вид збор: Именка, среден род
1. Бела капа, дел од албанската носија.
Англиски: cap Турски: keçe Албански: plis
2. Дебело платно од налепени влакна (најчесто отпаднати) од козина.
Англиски: felt Албански: shajak
3. Долна пелена од такво платно.
Англиски: diaper Албански: pelenë
Примери:
Вид долна дебела пелена.