Синоними за 'абнормален':

абнормален (прид.)
[ а-бно-рма-лен ]
види:
Толковник
синоними:
анормален (прид.), девијантен (прид.), луд (прид.), настран (прид.), ненормален (прид.), неправилен (прид.)
антоними:
нормален (прид.)
колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи