Синоними за 'отштета':

отштета (ж.)
[ от-ште-та ]
види:
Толковник
Правописен
синоними:
компензација (ж.), надоместок (м.), регрес (м.), рекомпензација (ж.)
антоними:
оштета (ж.)
колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК