Синоними за 'што':

што (зам.)
[ што ]
види:
Толковник
Б. Конески
Правописен
синоними:

колокации:
што (сврз.)
[ што ]
види:
Толковник
Б. Конески
Правописен
синоними:
бидејќи (сврз.), дека (сврз.), тукушто (сврз.), штотуку (сврз.)
колокации:
што (изв.)
[ што ]
види:
Б. Конески
Правописен
синоними:

колокации:
што (прил.)
[ што ]
види:
Толковник
Б. Конески
Правописен
синоними:
зошто (прил.)
колокации:
што (чест.)
[ што ]
види:
Б. Конески
Правописен
синоними:

колокации:
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК