зароди св.
зародиш м.

зароди (св.)

И навистина, во малото десетгодишно девојче се зароди љубов и омраза кон едно свое другарче.
„Крпен Живот“ од Стале Попов (1953)
Арно ама, мислата, зародена уште на чардакот на вториот ден на Велигден, дека ќе треба Нешка да си ја оддели од неа, почна секоја ноќ да ја мачи.
„Крпен Живот“ од Стале Попов (1953)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК